ترانس افزاینده چیست ؟ (کاربرد ترانس افزاینده)

ترانس افزاینده

ترانس افزاینده

فهرست مطالب

ترانس افزاینده

ترانس افزاینده چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

نکته مهم در رابطه با افزایش ولتاژ توسط ترانس افزاینده

ترانس افزاینده و کاربردهایش

آشنایی با ویژگی‌های ترانس افزاینده

قیمت ترانس افزایند

کلام آخر

ترانس افزاینده

 

بدون شک یکی از ابزارهایی که با پیشرفت تکنولوژی به عرصه ظهور رسید و توانست از مزایا و کاربرد‌های بسیار مهمی در صنایع و زمینه‌های مختلف برای کلیه جوامع انسانی، برخوردار شود، دستگاه ترانسفورماتور افزایش دهنده ولتاژ است که با نام تقلیل شده و رایج ترانس افزاینده نیز شناخته می‌شود.

به صورت کلی ترانسفورماتورها و یا ترانس‌ جزو وسایل و ابزارهای بسیار کاربردی و مهم در حوزه برق و تکنولوژی‌های الکتریکی محسوب می‌شوند. این محصولات بسیار کاربردی و مهم برای صنایع مختلفی که هر یک نیاز به نوع بخصوصی از ترانس‌ها دارند، با قدرت‌ها و اشکال و اندازه‌های مختلفی، تولید و به بازار عرضه می‌گردند. 

بسیاری از شهرهای دور افتاده و روستاهای کوچک که امکان برق رسانی تا سالها به آن مناطق مقدور نبود، به لطف تولید و کاربرد‌هایی که ترانس افزاینده داشت حالا دارای امکانات برق شهری شده‌اند. ترانس افزاینده از آن دسته تولیدات و محصولاتی نبود که برای راه اندازی و سرویس دهی، باعث افزایش قیمت خدمات و سرویس‌های برق رسانی شود. بلکه در پروژه‌های انتقال برق به منطق و روستاهای دور افتاده نه تنها برق را به مناطق محروم رساند، بلکه باعث کاهش قیمت خدمات برق رسانی نیز شد.

 بسیاری از کشورهای پیشرو و مدرن، مدتهاست که با ابداع و روی کار آمدن ترانس افزاینده در حال استفاده‌های گسترده از این ابزار هستند. در حل حاضر نیز کشورهایی که در مسیر توسعه قرار دارند، برای رساندن برق شهری به بسیاری از شهرهای دور از پایتخت و مراکز توسعه یافته خود به عنوان مهمترین ابزارشان از ترانس افزاینده در حال استفاده هستند.

حالا که توانستیم جایگاه و اهمیت استفاده از ترانس افزاینده را در سطح داخلی و بین المللی تا حدودی بشناسیم، در ادامه این مطلب نیز اطلاعات بسیار کاربردی‌تری را در ارتباط با ترانس افزاینده خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم نمود.

در صورت همراهی با ما تا انتهای این مطلب، می‌توانید با چیستی و وظایف این نوع از ترانس آشنا شده و با کاربردها و اهمیت استفاده از ترانس افزاینده و همچنین بخش‌های مختلف آن، آشنا شده و از ابعاد مختلف این دستگاه‌ها را مورد بررسی قرار دهید.

 

ترانس افزاینده
ترانس افزاینده

 

 

ترانس افزاینده چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

 

برای آشنایی با ماهیت اصلی ترانس افزاینده و وظایفی که دارد، گفتنی است که در هنگام وارد شدن جریان متناوب برق به قسمت سیم پیچ اولیه یا اصطلاحا همان ورودی ترانس، زمینه برای ایجاد یک میدان مغناطیسی در قسمت هسته ترانس فراهنم می‌شود و با ورود جریان متناوب به ورودی ترانس و سیم پیچ اولیه، یک میدان مغناطیسی متغیر ایجاد می‌شود.

 

پس از ایجاد میدان مغناطیسی توسط ورود جریان متناوب، میدان مغناطیسی اقدام به فعال سازی جریان متناوب، آنهم با فرکانسی مشابه در سیم پیچ ثانویه که با نام خروجی ترانس نیز شناخته می‌شود می‌نماید. به بیانی دیگر عملکرد افزایشی ترانس افزاینده، توسط افزایش تعداد دورهای بیشتر سیم در سیم پیچ ثانویه یا همان خروجی ترانس صورت می‌گیرد و ولتاژ جریان موجود در قسمت خروجی ترانس افزایش پیدا می‌کند.

 

و شما عزیزان در این مرحله که توانسته‌اید به زبانی بسیار ساده، افزایش ولتاژ را درک کرده و هر مرحله را در ذهن خود متصور شوید، باید بدانید که به این سیستم افزاینده ولتاژ برق، ترانس افزاینده می‌گویند. توجه داشته باشید که در ابتدای ورود جریان متناوب برق به سیم پیچ اولیه و یا همان ورودی ترانس، میزان ولتاژ بسیار کمتر از مقدار ولتاژ خروجی آن در زمانی خواهد بود که از قسمت خروجی ترانس و یا همان سیم پیچ ثانویه خارج می‌گردد.

 

 

اگر در رابطه با میزان گسترش یافته ولتاژ کنجاو هستید و مایلید بدانید این افزایش ولتاژ تا چه میزانی مقدور است و ترانس افزاینده، می‌تواند چقدر جراین قوت و قدرت ببخشد؟! در پاسخ این پرسش می‌توانیم مقدار دو برابر را در پروسه تغییر و افزایش ولتاژ توسط ترانس افزاینده را به شما بزرگواران اعلام نماییم.

 

ترانس افزاینده

 

کته مهم در رابطه با افزایش ولتاژ توسط ترانس افزاینده

 

همانطور که همگی می‌دانیم، تمامی وسایل و تجهیزات برقی دارای مقدار مصرف و ولتاژ مورد نیاز مشخصی هستند. پس نکته مهم اینجاست، در صورتی که دستگاهی دارای ولتاژ مورد نیاز 110 ولت بوده و در این ولتاژ توسط ترانس افزاینده به 220 ولت تبدیل شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

 

در پاسخ نیز باید گفتنی است که در این باره جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. چرا که ترانس افزاینده با توجه به میزان نیاز هر سیستم اقدام به تولید جریان و ولتاژ می‌نماید. برای مثال اگر دستگاهی نیاز به 220 ولت انرژی برای کارکردن داشته باشد و جریان جاری فقط 110 ولت باشد، ترانس افزاینده اقدام به تامین 110 می‌نماید. و در صورتی که نیاز دستگاه همان 110 ولت باشد، ترانس با توجه به میزان مورد نیاز دستگاه عمل خواهد کرد و ولتاژی تولید و به جریان در خواهد آورد که با منبع تغذیه دستگاه همخوانی داشته و مناسب آن دستگاه باشد.

 

ترانس افزاینده و کاربردهایش

 

پس به یاد داشته باشید که به ترانس‌هایی که جریان ولتاژ اولیه آهن در هنگام ورود کمتر از لتاژ خروجی آن از قسمت سیم‌پیچ ثانویه باشد، به صورت کلی ترانس افزاینده است. ترانس افزاینده از کاربرهای بسیار مختلفی برخوردار است و مناسب زمینه‌های خاصی است که پاسخگویی به نیازهایشان الزام برخورداری از توانایی افزایش ولتاژ ورودی وجود دارد.

 

آشنایی با ویژگی‌های ترانس افزاینده

 

یکی از ویژگی‌های ترانس افزاینده، در قالب قطعه‌ای است که از قسمت‌ها و تجهیزات مختلف الکتریکی استفاده می‌کند تا جریان وارد شده از ورودی که همان سیم پیچ اول است را به سیم پیچ دوم که همان قسمت خروجی است رسانده و در این بین نیز توسط انتقال جریان به هسته درونی، قبل از رسیدن به خروجی اعمال مراحل مربوط به افزایش ولتاژ انجام می‌شد.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در افزایش ولتاژ توسط ترانس افزاینده وجود دارد، یکسان بودن فرکانس در هر دو طرف ورودی و خروجی ترانس است.

 

ترانس افزاینده
ترانس افزاینده

 

 

قیمت ترانس افزاینده

 

قیمت خرید ترنس افزاینده ولتاژ، بستگی به عوامل متعددی دارد. در حقیقت با تغییر هر یک از عوامل ذیل، میزان قیمت ترنس افزاینده نیز افزایش و یا کاهش خواهد داشت. به طور کلی، هم اکنون در بازار شاهد حضور نمونه‌های متفاوتی از ترانسفورماتورهای افزایشی با برندها، قیمت‌ها و انواع مختلف هستیم. در ادامه نیز به معرفی عوامل تاثیر گذار بر قیمت ترانس افزاینده پرداخته‌ایم و از شما عزیزان دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

  • رتبه بندی ترانسفورماتورها

به عنوان اولین عامل در تعیین قیمت ی ترانس افزاینده، درجه بندی دستگاه است. با وجود یکسان بودن و برخورداری کیفیت موجود در تولیدات مربوط به یک برند، هر ترانس می‌تواند از درجه و رتبه بندی متفاوتی برخوردار باشد و همین امر نیز باعث تاثیر بر قیمت نهایی ترانس افزایشی خواهد بود.

  • مواد سیم پیچ

عامل تاثیر گذار بعدی مربوط می‌شود به متریال‌هایی که در ساخت سیم پیج ترانس افزاینده مورد استفاده قرار گرفته است. در سخت سیم پیچ‌های ترانس افزایشی، از دو متریال معروف:

آلومینیوم

مس

استفاده می‌گردد. که اختلاف قیمت در ترانس‌های ساخته شده با هر یک از این دو متریال وجود دارد. ترانس‌های مشابه در صورتی که از مس برای ساخت سیم پیچ استفاده کرده باشد، از قیمت بسیار بالاتری برخوردار می‌شود.

  • کارایی و قیمت ترانس افزاینده

یکی از مهمترین عوامل و شاخص‌ها در تعیین و اعلام قیمت ترانس‌های افزاینده، کارایی و راندمان کاری این محصلات ست. رابطه قیمت با راندمان دستگاه، به این صورت است که با افزایش کارایی و بهبود راندمان کاری ترانس‌ها، شاهد افزایش قیمت آنها خواهیم بود.

  • سیستم خنک کننده ترانس

سیستم خنک کننده ترانس افزاینده به صورت کلی شامل دو نوع روغنی یا هوایی می‌شود. لازم به ذکر است که یکی از عوامل موثر در تعیین قیمت این نوع ترانس‌ها، نوع سیستم خنک کننده آنها است. ترانس‌هایی که از نوع سیستم خنک ننده روغنی استفاده می‌کنند، دارای قیمت‌های بالاتری نسبت به سیستم‌های خنک کننده توسط هوا هستند.

  • تعداد فازها و قیمت ترانس

تک فاز بودن یا سه فاز بودن ترانس‌های افزاینده در تعیین قیمت تاثیر بسیاری دارد. پس در صورت عدم نیاز به ترانس افزاینده سه فاز، پیشنهاد می‌کنیم از ترانس تک فاز استفاده نمایید تا شامل پرداخت هزینه کمتری نسبت به نمونه‌های سه فاز شوید.

کلام آخر

ضمن تشکر از شما عزیزان که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، با امید اینکه مطالب ارائه شده توانسته بااشد اطلاعاتی مفید در رابطه با مبحث ترانس افزاینده در اختیارتان قرار داده باشد و بتوانید با اطلاعاتی کاملتر اقدام به خرید و استفاده از این دستگاه‌ها نمایید.

قبل ذکر است در صورت نیاز و تمایل می‌توانید با شماره تماس‌های موجود در وبسایت تماس حاصل نموده و از کارشناسان ما در بخش فروش، اقدام به دریافت مشاوره رایگان نمایید. کافی است نیاز‌های خود را در زمینه فعالیتی که دارید با کارشناسان زبده ما در میان گذاشته تا بهترین و مناسب ترین نوع ترانس افزاینده را با توجه به زمینه کاری خود بیابید.

مقالات پیشنهادی

ترانس تک فاز

admin123
ارسال دیدگاه